AFLYST - Foredrag: Nørreådalens kulturhistorie og kulturmiljøer

AFSLYST Nørreådalens kulturlandskab er både særpræget og typisk for en ådal. Udnyttelsen af naturressourcerne gennem tiderne har spillet, og spiller stadig, en stor rolle i udformningen af ådalen i form af landsbyer, vandmøller og hovedgårde. Åen som transportvej har også været vigtig. Foredraget vil behandle ådalens historie gennem disse emner og i perioden fra ca. år 1000 frem til vore dage.

Foredraget holdes af: Historiker og lektor Per Grau Møller, Institut for Historie, Syddansk Universitet, Odense

Arrangementet er planlagt i et samarbejde mellem Viborg, Randers og Favrskov kommuner, Viborg og Randers folkeuniversiteter samt Københavns Universitet. Det er en del af projektet Landskabsstrategi Nørreådalen.

Den vestligste del af Nørreådalen ligger i Viborg Naturpark

Læs mere om dette arrangement